A trecut ceva timp de cand am vorbit ultima oara despre pensule. In timp ce scriu despre realizarea unui machiaj sau a altuia, este destul de anevoios sa descriu si fiecare pensula cu care lucrez (marime, densitate etc). Asa ca am decis sa fac un post dedicat acestui lucru. Cred ca e mai intelept asa, dar ma puteti contrazice oricand
Ideea mea este sa luati acest post cu titlu de informare, poate va ajuta in machiajele voastre zilnice. Nu trebuie sa mergeti pe acelasi brand mentionat, mai ales acolo unde brand-ul este MAC, ne-accesibil in Romania, ci mai bine retineti modelul de pensula folosit pentru fiecare situatie in parte. De aceea am si pus poze la fiecare punct in parte.
Iata ce folosesc cel mai des, in ce fel o fac si de ce:
1. Pensula pentru fond de ten – M.A.C. 190
Stiu ca poate suna ciudat, dar eu folosesc aceasta pensula in fiecare zi pentru aplicarea fondului de ten. Nu mai pot trai fara ea
Imi place pentru ca ma ajuta sa obtin o baza perfect uniforma, aseaza cantitatea ideala de produs si ma ajuta sa evit posibile greseli. Inainte aplicam fondul de ten cu degetele si il aplicam ca si cum era crema de fata. Numai ca mi-am dat seama ca, desi arata uniform, arata muuuult mai bine de cand folosesc pensula.
Cu bureteii pentru fond de ten nu m-am impacat mult timp. Recent, am invatat sa-i accept si pe ei si pot spune ca le inteleg menirea, in special pentru fondurile de ten extrem de lichide, caz in care pensula mai mult incurca decat ajuta.
TIP: daca aveti pensula de fond de ten din peri naturali, umeziti-o usor inainte de folosire pentru ca tinde sa absoarba produs. Daca este din peri sintetici, nu mai este nevoie sa faceti acest pas.
2. Pensula pentru pudra M.A.C. 150
O folosesc atat pentru pudra compacta, cat si pentru pudra pulbere. Imi place pentru ca ma ajuta sa acopar zone mari ale fetei dintr-o singura miscare. O insel din cand in cand cu buretei Sephora pentru pudra, in special cand aplic pudra in zona ochilor
TIP: odata ce luati cu pensula cantitatea de pudra dorita, asezati-o in causul palmei stangi (daca sunteti dreptace, ca mine ) si rotiti apasand usor. Astfel, evitati asezarea unei cantitati mari de produs pe fata din prima secunda. Va va fi mai greu dupa aceea sa uniformizati!
3. Pensula pentru blush M.A.C. 109
Am descoperit ca ma descurc mai bine cu o pensula ceva mai ingusta pentru a aplica blush-ul corect.
Inainte, foloseam pensule destul de mari si pufoase pentru ca aratau bine si ma gandeam ca este ok, dar cu timpul, incercand mai multe modele, am gasit forma care imi place.
Aceasta este una rotunjita la varf, desigur, dar de un diametru mai mic. Prefer sa revin de 2-3 ori cu putin produs, pe care sa-l aplic exact in zona in care imi doresc, decat sa ma chinui sa sterg marginile. Pentru ca asta faceam atunci cand foloseam pensule de blush mai mari, aplicam o pata mare de blush si nu stiam cum sa o repar.
4. Pensula pentru contouring Sephora Professionnel Angled Blush Brush nr.40
Desi am si una dintr-un set de pensule M.A.C., tot la pensula Sephora ma intorc pentru cel mai bun contouring. Imi place pentru ca este mai deasa si are perii putin mai rigizi decat cea M.A.C., ori asta este foarte important atunci cand vrei sa aplici cu precizie. Sigur, daca aveti o pensula asemanatoare, dar cu perii mai moi sau mai lungi, va puteti ajuta cu degetele astfel incat sa-i dati forma pe care vi-o doriti. Pana la urma, cu orice pensula se poate lucra, dar de ce sa te chinui?
5. Pensula pentru eyeliner/ sprancene/contur ochi M.A.C. 266
Aceasta pensula este o adevarata revelatie pentru mine!
O folosesc zilnic de vreo 2 ani de zile atat pentru definirea sprancenelor, pentru trasarea eyeliner-ului dar si pentru conturarea pleoapei inferioare.
Este foarte ingusta, ceea ce ma ajuta sa obtin linii extrem de precise (in cazul sprancenelor) si elegante (in cazul eyelinerului si al conturului pleoapelor inferioare).
TIP: daca nu sunteti inca experte in aplicarea eyeliner-ului, aceasta pensula este extrem de utila pentru ca ajuta la formarea mainii, in special pentru codite impecabile
Teoretic, pensula a fost inventata pentru eyeliner-ul gel al celor de la M.A.C., dar eu o folosesc cu orice fard-crema din care obtin imediat un eyeliner Practic, este o pensula multifunctionala care va scapa de costuri inutile
6. Pensula pentru ochi M.A.C. 217
Acesta este tipul de pensula pe care ar trebui sa-l aiba orice domnisoara/doamna in trusa!
Este o pensula mijlocie ca dimensiuni, in cazul meu. Aici difera de la persoana la persoana, eu zic ca este important sa aveti o pensula care sa va acopere pleoapa mobila, de la gene pana la pliu, asta ca sa va dati seama de lungimea ideala pentru voi. Eu una asa masor pensulele pentru ochi, in functie de zona acoperita.
Este important sa aiba peri semi-moi (nu atat de moi ca cea pentru blending) pentru o aplicare corecta a fardului de pleoape.
TIP: poate ajuta si pentru blending odata ce aplicati produsul!
7. Pensula pentru blending M.A.C. 224
Eu folosesc intotdeauna o pensula pentru aplicarea fardului de pleoape si o alta pentru blending pentru ca cea cu care fac blending-ul sa fie intotdeauna curata. In felul acesta, nu aplic mai mult produs decat imi planificasem
Pensula clasica pentru blending trebuie sa aiba perii moi, sa poata fi manuita in orice directie cu usurinta. La acest pas vom face miscari stanga-dreapta sau circulare asa ca este foarte important sa folosim o pensula din peri naturali, extrem de moi.
TIP: pentru un blending mai bun in zona pliului, folositi o pensula cu forma alungita, cum este aceasta. Cele rotunjite la varf nu permit aceeasi precizie decat daca va educati propria mana sa alterneze presiunea la apasare.
8. Pensula-evantai pentru highlighter
Acest model de pensula asigura amplasarea luminozitatii exact deasupra pometilor. Scopul ei este sa scoata in evidenta osul pometelui cu ajutorul pudrei iluminatoare.
Perii lungi ajuta la aplicarea lejera a pudrei, cu cat sunt mai lungi cu atat aplica mai putin produs si invers, cu cat sunt mai scurti, cu atat aplica mai mult produs.
TIP: Daca nu vreti sa investiti in acest tip de pensula, o puteti inlocui cu pensula unghiulara pentru obraji, cum este cea de contouring, insa aveti mare grija sa aplicati usor produsul.
9. Pensula unghiulara pentru ochi The Body Shop
Trebuie sa mentionez aceasta pensula pentru ca imi este atat de draga cum nu va imaginati Este prima mea pensula pentru ochi, am cumparat-o acum 6-7 ani, de altfel modelul acesta cu maner de lemn nu se mai produce. (pensulele actuale Body Shop nu ma incanta, pacat ca le-au schimbat)
O folosesc de obicei pentru conturarea pleoapei inferioare atunci cand fac un smokey-eye pentru ca este ceva mai voluminoasa decat pensula M.A.C. 266 si obtin un rezultat mai dramatic.
Calitatea ei este foarte buna, in atatia ani nu a ramas fara peri. Si chiar o folosesc extrem de des!
Cred ca este singura pensula pe care o am careia nu i-a cazut niciodata vreun fir de par. Pana si cele M.A.C. mai patesc asta Drept dovada ca numele sau pretul nu este intotdeauna cea mai importanta parte a unui produs, daca este de calitate va rezista!
Cam acestea sunt pensulele pe care le folosesc cel mai des, majoritatea lor sunt folosite zilnic, cu mici exceptii.
Sper ca nu am exagerat cu vorbele si sa va fi ajutat cu ceva, oricat de mic
Concluzii:
1. Pensulele de ochi pot fi clasificate in pensule cu peri moi si pensule cu peri rigizi. Cele cu peri rigizi sunt pentru aplicare exacta, cele cu peri moi pentru aplicare lejera.
2. Pensulele potrivite si de calitate buna fac 50% din munca voastra!
3. Daca le ingrijiti cu atentie, un set de pensule va poate tine o viata intreaga. Eu consider asta o investitie inteligenta daca tineti la imaginea voastra! Si tind sa cred ca faceti asta, din moment ce cititi acest post pana la ultimul cuvant!