Fashion Editor: Oana Vasilache
Model: Fica B/One Models
Make-up: Anca Buzea
Hair: Camelia Negrea/ Kamea Concept
Photo Assistant: Cristi Banica
O intrebare foarte des intalnita si care nu a prea fost abordata pana acum. Atunci cand eram la inceputul drumului ca make-up artist si m-am confruntat cu aceasta dilema, nu am gasit nicaieri informatii precise. In acelasi timp, este o intrebare pe care mi-au pus-o multe persoane asa ca se aplica fiecareia dintre noi in parte, motiv pentru care am decis sa scriu acest articol.
Prin “produse de make-up de baza” ma refer la o mini-colectie care sa includa atat produsele, cat si culorile esentiale pentru a face fata cu succes vietii cotidiene, programului de birou cu intalnirile de business si cu evenimentele speciale, serilor de iesit in oras si zilelor relaxate de week-end sau petrecerilor informale intre prieteni.
Se aplica si in cazul make-up artistilor la inceput de drum care nu-si permit sa cumpere dintr-un foc absolut toate culorile si nebuniile din lume si doresc sa-si construiasca un kit care sa le permita sa lucreze in situatii cat mai diverse fara sa cheltuiasca mii de euro de la bun inceput. Tot pentru make-up artistii la inceput de drum, luati in considerare ca va veti alcatui kitul in primii 2-3 ani, pas cu pas, de la un proiect la altul. Iar cum tentatiile sunt mari, in special cand totul porneste dintr-o pasiune imensa pentru acest domeniu, sper ca acest articol sa va fie de ajutor sa va planificati achizitiile. Eu am descoperit pe propria piele cat de important este sa stii ce sa cumperi si mai ales cand.
PRODUSE PENTRU TEN:
- fondul de ten – pentru utilizatori individuali: acesta se alege in functie de tipul de ten al purtatoarei, gradul de acoperire si finish-ul dorit de aceasta si in nuanta potrivita. Se va testa in lumina naturala (!) in 3 nuante care par apropiate cu nuanta tenului, urmand sa fie aleasa nuanta care se confunda cu tenul. Zona in care se testeaza fondul de ten este mandibula, pe tenul demachiat, si se ia in considerare nuanta gatului, care este (de obicei) putin mai deschisa decat nuanta fetei. Este mai usor sa aducem fata la nuanta gatului decat sa luam un fond de ten ce va necesita sa-l aplicam si pe gat. Pentru profesionisti in domeniu: vor fi necesare 2-3 nuante diferite – una foarte deschisa, una medie si una putin mai inchisa – si se vor face combinatii intre acestea pentru a va adapta tenului clientei. Eu va recomand, daca puteti, sa cumparati 2-3 tipuri diferite de fond de ten pentru ca veti intalni diferite tipuri de ten, iar din fiecare tip de fond de ten sa aveti 2-3 nuante diferite. Investiti mai degraba in produse pentru ten decat in multe nuante de fard colorat, va va ajuta sa obtineti rezultate de o calitate mai buna.
- concealere si corectoare – pentru utilizatori individuali: alegeti concealer-ul (anti-cearcanul) fluid pentru iluminarea zonei de sub ochi daca nu este cazul de pigmentare accentuata sau cremos pentru camuflarea cearcanelor pronuntate sau orice alta depigmentare/imperfectiune. Alegeti produsul cu o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten. Daca aveti o roseata pronuntata, veti avea nevoie de un corector verde; pentru cearcane albastre-mov, va veti folosi de un corector portocaliu; pentru zone cu pete maronii, va va ajuta un corector roz-piersiciu. Pentru profesionisti in domeniu, veti avea nevoie de toate nuantele de corector de mai sus plus cateva nuante diferite de anti-cearcan pentru a va putea descurca in diferite situatii.
- pudra – pentru utilizatori individuali: in functie de nevoile tenului si de efectul dorit, luati in considerare ca pudra libera va confera un aspect mai natural, are un grad de acoperire mai mic si este mai lejera pentru ten. Eu o folosesc la machiajele de zi. Se aplica cu ajutorul unei pensule pentru pudra si nu este prea usor de transportat in geanta pentru retusuri pe parcursul zilei. Este recomandata tenului uscat (in cantitati foarte mici!), normal sau mixt. Pudra compacta incarca tenul mai mult decat pudra libera, are un grad de acoperire mai mare si este mai potrivita pentru machiajul de seara. Se aplica cu ajutorul unei pensule sau al unui buretel pentru pudra si se preteaza mai usor la retusuri pentru ca e usor de luat in geanta. Este recomandata tenului mixt sau gras. Pentru profesionisti in domeniu: veti avea nevoie de ambele variante prezentate mai sus, in cateva nuante diferite.
- produse pentru obraji – blush, bronzer, iluminator – pentru utilizatori individuali: o pudra autobronzanta mata, cu o textura pudrata sau cremoasa, in functie de nuanta tenului si a parului, mai deschisa sau mai inchisa. O nuanta de blush, cu o textura pudrata sau cremoasa, pentru machiajul de zi – ajuta mult daca este o nuanta neutra (roz-bej) sau de intensitate medie (indiferent ca este roz, piersiciu sau mov) si o nuanta de blush, cu o textura pudrata sau cremoasa, pentru machiajul de seara – in aceeasi gama cromatica cu cel de zi numai ca putin mai intens. TIP: Puteti folosi acelasi blush si ziua si seara daca sunteti atente sa-l aplicati mai discret in timpul zilei, dar de multe ori ajuta sa aveti doua nuante diferite. Iluminatorul, fie ca are textura pudrata sau cremoasa, completeaza machiajul fetei si intinereste daca este aplicat cu moderatie. Daca aveti tenul foarte ridat, feriti-va de iluminatorul cu particule shimmery. Pentru profesionisti in domeniu: un blush roz intens si unul pal, un blush piersiciu, un blush roz-bej si un blush maroniu va vor da o gama de culori care sa se potriveasca multitudinii de cliente cu care va veti intalni. Finish-ul va fi ales in functie de preferintele fiecareia dintre voi – mat, satinat sau cu particule sidefate. Personal, consider ca finish-ul mat si cel satinat arata cel mai bine in ceea ce priveste blush-ul dar fiecare va alege dupa cum considera. Veti avea nevoie de un iluminator auriu si unul rozaliu pentru inceput.
PRODUSE PENTRU OCHI:
- mascara – neagra sau maro, pentru volum, alungire, curbare sau toate la un loc. Dupa cum preferati.
- creion kohl, eyeliner lichid sau gel – negru sau maro, dupa preferinte.
- eyeshadows – pentru utilizatori individuali: 2-3 nuante de maro de intensitati diferite, de preferinta mate; negru mat pentru definirea zonei de la baza genelor; 2 nuante deschise, cat mai apropiate de nuanta tenului vostru, una mata si una sidefata, ce vor fi folosite pe post de iluminator sub spranceana si in coltul interior al ochiului. Acestea sunt cele mai veratile culori pentru machiaj, se potrivesc tuturor ocaziilor si momentelor din zi, inclusiv in mediul de birou. Pentru machiaje mai colorate, puteti completa cu nuantele preferate. Pentru profesionisti in domeniu: o gama completa de nuante neutre si deschise plus negru si gri, in texturi cat mai diferite – atat mate, cat si satinate. Se completeaza cu cateva nuante din culorile cu care va doriti sa lucrati. Cele mai cautate sunt nuantele de mov, auriu si argintiu, albastru, verde, chiar si roz pe langa cele neutre. Acestea pot fi completate in timp pe masura ce va formati stilul.
PRODUSE PENTRU BUZE:
- rujuri sau gloss-uri - pentru utilizatori individuali: in functie de varsta, stil si preferinte, optati pentru ruj sau gloss luand in considerare faptul ca rujul ofera un aspect mai elegant si pretios, in timp ce gloss-ul este mai natural si tineresc. Indiferent ca alegeti ruj, gloss sau amandoua, este ideal sa aveti o nuanta naturala pentru zi, cat mai apropiata de cea a buzelor, sau o nuanta de nude adecvata tenului si nuantei parului vostru. Pe langa aceasta, o nuanta mai vie pentru machiajul de seara sau ocazii speciale din gama de rosu, roz, mov, maro sau portocaliu – aici conteaza foarte mult ce preferati; oricare din acestea, intr-o textura bogata si o culoare saturata, vor da un aspect rafinat. Personal, prefer rujul rosu, insa nu toata lumea este de aceasta parere; important este sa aveti o culoare cu care sa va simtiti confortabil. Pentru profesionisti in domeniu: veti avea nevoie de o mica colectie de rujuri nude (atat cu tenta beige, cat si cu tenta rose), rosii (cu subtonuri de culoare diferite), roz, mov si maro. Nu cumparati de la inceput multe nuante din fiecare culoare pentru ca nu le veti consuma chiar atat de repede si veti avea nevoie de putin timp pana va formati ochiul si observati ce se potriveste mai bine cui.
- creioane de buze – pentru utilizatori individuali: un creion nude asortat rujului si un creion asortat rujului colorat, numai daca doriti sa purtati creion, nu este obligatoriu. Eu nu pot purta ruj rosu fara creion de contur, insa aici tine de preferinte. Pentru profesionisti in domeniu: cate o nuanta asortata fiecarei game de culori de ruj.
In concluzie, aveti nevoie de un fond de ten, un corector, o pudra, cateva nuante de fard de pleoape (veti scapa mai ieftin daca gasiti un quad – set de 4 culori – care sa includa aceste nuante) si eyeliner (aici e optional, unele persoane folosesc strict eyeliner iar altele folosesc strict eyeshadows, tine de preferinte si de stilul vostru), mascara, blush, bronzer si iluminator, ruj sau gloss si eventual un creion de buze daca simtiti nevoia. Suna mai complicat decat este de fapt pentru ca fiecare femeie isi dicteaza nevoile si se adapteaza in functie de acestea.
Daca ma intrebati, produsele pentru ten sunt cele in care merita sa investiti mai mult pentru ca acestea fac diferenta intre un machiaj impecabil si unul mediocru. Nu mai spun ca diferenta se vede in timp, pe masura ce tenul incepe sa imbatraneasca. Depinde numai de noi daca va imbatrni frumos sau nu. Mascara si creioane bune gasiti si la preturi mai mici, de asemenea si gloss-uri, chiar si blush-uri. Un ruj de calitate buna cu o textura bogata si o rezistenta mai mare este de asemenea esential. Aici se va vedea foarte repede diferenta de calitate. Cam acestea sunt zonele cheie care va ajuta sa aveti un aspect rafinat si bine ingrijit fara sa dati enorm de mult bani pe multe produse.
TIP: Daca aveti un ten cu exces de sebum si simtiti nevoia sa retusati cu pudra de mai multe ori pe zi, va recomand mai degraba sa folositi servetele matifiante pentru fata in loc sa incarcati porii. Le puteti gasi la The Body Shop la un pret accesibil.
Nu am mentionat deloc brand-uri de produse pentru ca depinde de bugetul pe care doriti sa-l alocati, de preferintele voastre si, trebuie sa fim sincere, de cat de mult ne lasam influentate de campaniile de marketing
Spor la cumparaturi!
In articolul anterior am vorbit putin despre ingrijirea tipurilor de ten, un pas esential inainte de a trece la alegerea produselor de make-up. Dupa ce trecem de acel pas, lucrurile se simplifica destul de mult.Sunt cateva reguli de baza pe care trebuie sa le tinem minte iar, mai departe, totul tine de inspiratie si stil personal.
Texturile mate sunt ideale pentru zonele pe care vrem sa le umbrim, sa le sculptam, altfel spus pentru zonele pe care vrem sa le reducem ca volum. Ca exemplu, pentru conturul fetei folosim un bronzer sau un blush care trebuie sa fie mat pentru a da aspectul de “obraji supti”. De asemenea, nuanta din pliul ochiului este recomandat sa fie mata pentru a evidentia si aici osatura si a defini contururile acestei zone.Nu vrem sa aducem luminozitate intr-o zona care pe care vrem sa o adancim sau sa o definim.
Texturile satinate sau diamantate (sidefate, cum le spune toata lumea) sunt ideale pentru zonele pe care vrem sa le evidentiem deoarece amplifica volumul si capteaza lumina. Cateva exemple: zona arcadei, imediat sub spranceana, se marcheaza cu un fard iluminator in nuanta deschisa. Atentie: iluminatorul satinat se foloseste extrem de discret imediat sub linia sprancenei, nu pe toata zona dintre pliu si spranceana! Iluminatorul mat poate fi folosit in toata zona de arcada. De asemenea, zona pometilor se subliniaza foarte frumos cu o pudra iluminatoare ce atrage atentia asupra arhitecturii osului, cum de altfel facem si pentru clavicula si umeri in special cand avem tenul bronzat. O alta zona ce arata superb odata ce este iluminata cu un fard satinat este Arcul lui Cupidon, adica inimioara care se formeaza la buza superioara.
O regula de baza care se aplica atat la machiajul ochilor, cat si la cel al obrajilor si al buzelor este urmatoarea: texturi mate pentru zone carora vrem sa le reducem volumul (buze prea voluminoase, obrajori bucalati sau ochi exoftalmici – altfel spus, iesiti din orbite) si texturi sidefate pentru zone pe care vrem sa le evidentiem si sa le aducem in prim plan. Prin acest proces, evidentiem conturul fetei. Daca vreti sa cititi mai in profunzime despre acest subiect, va recomand acest articol. Un alt articol despre realizarea conturului fetei si al ochilor gasiti aici. Un alt machiaj axat pe conturul fetei este cel inspirat de actrita AnnaLynne McCord pe care il gasiti aici.
Ca regula de bun simt, asa cum nu ne imbracam cu o rochie care este atat scurta cat si decoltata, ci alegem o singura zona pe care vrem sa o aratam, asa procedam si in machiaj – atragem atentia asupra unor zone cheie ale fetei, nu asupra intregii fete simultan!
Un machiaj realizat in totalitate din produse cu texturi mate tinde sa arate bidimensional (altfel spus, plat) si sa imbatraneasca purtatoarea, in timp ce un machiaj realizat in totalitate din produse cu texturi sidefate tinde sa evidentieze prea multe zone ale fetei in acelasi timp si merge spre kitsch. In schimb, prin alternarea texturilor cream un aspect natural, tridimensional si extrem de armonios!
Un alt detaliu de luat in considerare, tenul acneic este cel mai predispus la a forma pete de culoare in aplicarea machiajului. De multe ori, pe zona cosurilor temperatura pielii este mai ridicata decat in restul fetei, motiv pentru care produsele de make-up tind sa se topeasca in acele puncte astfel ducand la petele de culoare din machiaj. Puteti evita aceste pete pregatind foarte bine tenul cu un primer matifiant si folosind un fond de ten matifiant cum este Matt Velvet + de la Make Up For Ever peste care aplicati un blush crema, dupa care fixati machiajul cu o pudra translucida. Evitati texturile prea diamantate sau metalizate in aceste zone intrucat atrag atentia asupra imperfectiunilor.
Va recomand si acest articol de pe site-ul “Ce se intampla, doctore?” unde am vorbit putin despre machiajul pe timp de iarna.
http://www.csid.ro/beauty/tendinte/tendintele-sezonului-cum-ne-machiem-cand-este-frig-10439946/
O idee excelenta data de una din cititoarele blogului si nu pot decat sa o felicit pentru asta!
“Buna Anca,
Te urmaresc de ceva timp, te admir si imi place mult ceea ce faci. Realizezi machiaje cu foarte mult bun gust, nu cum vad la alti make-up artisti autohtoni, incarcate de produse sidefate, metalizate, combinatii de culori care mai de care mai nepotriviteā¦ Apropo de asta mi-ar placea sa vad pe blogul tau un post despre texturi si culori in materie de machiaj. Daca aplic pe pleoape fard sidefat, aplic si pe fata si buze tot produse de acest gen? Sau daca fardul ales e mat si restul fetei va trebui sa fie la fel? Eu intampin mereu problema asta, nu stiu ce alegeri sa facā¦
Multumesc,
O duminica frumoasa,
Adela”
Nu stiu cum de nu m-am gandit pana acum sa scriu despre acest subiect, este atat de important si de basic! Sa intram direct in subiect!
In primul rand, totul depinde de tipul de ten al fiecareia dintre noi. Bineinteles ca ne dorim sa aratam cat mai fresh si machiajul sa reziste cat mai bine in timp, insa trebuie sa tinem cont de factorii de baza. Avem un ten uscat, pe care texturile prea mate vor arata batranicios, sau avem un ten gras, acneic pe care blush-ul va arata patat? Inainte de a porni la alegerea produselor de make-up, este foarte important, chiar vital as putea spune, sa alegem si sa folosim produsele de skincare adecvate tipului nostru de ten.
Tenul uscat se depisteaza foarte usor prin predispozitia la roseata si la formarea ridurilor premature in zona ochilor si trebuie tratat cu masti, creme si serumuri hidratante. Il demachiem cu lapte demachiant pentru ca este mai emolient si il hidratam cu apa termala si lotiune tonica fara alcool. La final, aplicam o crema hidratanta pentru ten uscat/sensibil. Desi este tenul care se rideaza cel mai usor, avantajul acestuia este ca pastreaza foarte bine machiajul ore in sir.
Tenul gras prezinta pori dilatati si exces de sebum si necesita apa demachianta si o lotiune tonica astringenta, urmata de o crema sau un gel matifiant(a). Un mare avantaj al tenului gras este ca previne aparitia ridurilor asa ca priviti partea plina a paharului, veti arata intotdeauna mai tinere decat persoanele cu ten uscat
Tenul mixt este cel mai des intalnit tip de ten – zona T uleioasa si obrajii cu tendinta de uscare, uneori si invers insa mai rar – necesita un lapte demachiant, un tonic de plante sau alte extracte naturale si o crema hidratanta pentru tex mixt.
Tenul deshidratat prezinta aceleasi semnalmente ca si tenul uscat, numai ca este prezent la persoanele in varsta. Aici vor fi necesare produse cat mai emoliente si se evita total texturile pudrate care accentueaza ridurile.
In cazul tuturor tipurilor de ten, retineti un aspect foarte important: nu folositi servetele demachiante pentru a demachia tenul! Acestea fragilizeaza capilarele tenului si irita pielea. O alta lectie pe care am invatat-o pe propria piele este evitarea benzilor de nas pentru puncte negre. Acestea cauzeaza ruperea vaselor capilare de la baza narilor si dau acea roseata la care avem oricum predispozitie in zona nasului. Eu le foloseam cu religiozitate pana am ajuns la cosmeticiana si mi-a explicat ce se intampla. De atunci, nu m-am mai atins de ele.
Odata ce ati stabilit tipul de ten pe care il aveti si il ingrijiti corespunzator, puteti trece la produsele de machiaj si la alegerea texturilor ideale.
Ma uitam zilele astea in case-urile de make-up (da, case-uri. Am nevoie de foarte multe produse pentru ca lucrez in domeniu, desi cred ca le-as cumpara si fara scuza asta) si am constatat cat de mult imi plac anumite produse, atat de mult incat le consum integral si le recumpar mereu. Le voi enumera mai jos, poate va ajuta de vreun fel sau va vin idei. Majoritatea produselor sunt de la branduri profesionale deoarece cu acestea lucrez. Incerc sa va dau si cateva idei de produse mai accesibile ca pret dar nu pot sa recomand ceva ce nu am incercat.
La capitolul baza si machiajul tenului, trec prin multe recipiente de M.A.C. Fix +, spray pentru fixarea machiajului insa mie imi place cel mai mult pentru prospetimea si textura minunata pe care o da tenului, M.A.C. Face and Body, fondul meu de ten preferat pentru ca nu incarca absolut deloc tenul chiar daca il aplic in mai multe straturi, M.A.C. Mineralize Skinfinish Natural pentru ca este pudra ideala pentru zilele insorite, in care lumina naturala este mai puternica, Make Up For Ever Super Matte Loose Powder, All Mat Face Matifying Primer si Mist and Fix, NARS SheerGlow Foundation. De asemenea, M.A.C. Harmony este cel mai mult folosit blush, impreuna cu Benefit Hoola si iluminatorul Whisper of Gilt de care nu ma mai satur.
In ceea ce priveste machiajul ochilor, observ ca trec prin multe borcanase de M.A.C Paint Pot Groundwork si Soft Ochre, Fluidline negru si maro, Maybelline One by One Volum’ Mascara, L’Oreal 4D Mascara, M.A.C. Pigment – Vanilla si Tan, Make Up For Ever Eyeshadow – Espresso si creionul kohl de culoarea untului de la Max Factor al carui numar s-a dus de mult insa il recunosc cand il vad in magazin. Cateva nuante de fard de la M.A.C. pe care le-am consumat complet sunt Fig1, Espresso, Short Shorts, Satin Taupe, Saffron, Vibrant Grape, Embark, Carbonized si Carbon.
Pentru buze, preferatele sunt nuantele de rosu atat de la M.A.C. cat si de la Make Up For Ever pentru ca sunt cele mai rezistente – rujurile Lady Danger si Russian Red, chiar si Ruby Woo desi usuca buzele foarte tare, creioanele Cherry si Redd de la M.A.C. impreuna cu Aqua Lip nuanta 8C.
In ceea ce priveste gama de skincare, sunt absolut innebunita dupa produsele Melvita (le gasiti in farmaciile Sensiblu) si Bioderma (tot acolo). De la Melvita, ador in mod extra-super special gelul hidratant Hydrastim, nu pot sa traiesc fara el sincer Imi mai plac apele lor florale si uleiul uscat pentru corp. Bioderma are o gama absolut fantastica de lotiune micelara care demachiaza instant ochii fara sa ii irite, chiar daca port mult eyeliner se duce totul foarte usor.
Strict din auzite, am inteles ca Maybelline a scos un fond de ten absolut divin – Fit Me Foundation, l-ati incercat? Toate persoanele care l-au cumparat au fost extrem de multumite asa ca sunt foarte curioasa. Vreau sa-l cumpar zilele acestea si ii voi face un review in curand. La cat de mult ador rimelurile lor, sunt destul de entuziasmata si de acest produs
Daca aveti si alte idei de produse care va incanta mult de tot, sunt curioasa sa aflu asa ca va rog sa le scrieti mai jos, in sectiunea de comentarii.
Primul tutorial de anul acesta implica nuante ale unei culori pe care nu am folosit-o mai deloc in machiaj – verdele. Cred ca mai exista doar unul sau doua look-uri realizate de mine cu aceasta culoare, iar asta se datoreaza faptului ca nu a fost printre preferatele mele. Insa anul acesta se vor produce niste schimbari pe aici, asa ca incepem cu verdele
Sa incepem cu machiajul ochilor pas cu pas:
Mai detaliat, iata lista produselor folosite:
Pentru fata, am amestecat doua nuante de fond de ten MAC Face and Body – N2 si C2. Am luminat zona de sub ochi cu MAC Studio Finish Concealer – NW 20 si am fixat anticearcanul cu Make-up Atelier Poudre Libre HD. Pentru fixarea fondului de ten, am folosit Make Up For Ever Super Matte Loose Powder – 14.
Pentru machiajul ochilor, am folosit Make Up For Ever 12 Flash Color Case – Turquoise & Leaf Green pentru a obtine nuanta de aqua green de la pasul 1 iar apoi am folosit nuanta verde-oliv din paleta Make Up For Ever La Boheme pe pleoapa mobila. In pliu, am folosit doua nuante de la M.A.C. Corduroy si Free To Be iar la baza genelor inferioare M.A.C. Humid. Eyeliner-ul este M.A.C. Fluidline – Rich Ground, iar mascara este Maybelline One by One Volum’ Mascara. Am definit sprancenele cu Make Up For Ever Waterproof Eyebrow Corrector – nuanta 3.
Un blush si un gloss usor portocalii au completat look-ul si au adus putina luminozitate prin texturile usor satinate. MAC Powder Blush Supercontinental si MAC Extra Dimension Skinfinish – Whisper of Gilt ca iluminator deasupra pometilor. MAC Cremesheen Glass – Imperial Light este gloss-ul folosit pe buze.
P.S.: Daca stau putin sa ma gandesc, 2013 este anul sarpelui. Iar verdele a fost desemnata culoarea anului 2013. Asta ar putea fi o explicatie de ce m-am indreptat catre verde, nu?
Primul articol in acest an, asa ca va urez La multi ani si sa aveti un 2013 excelent, plin de fericire si succes in tot ce intreprindeti!
Pentru a intra cu bine in noul an, am ales un model pe care am realizat 3 machiaje diferite. Am facut trecerea de la unul la altul extrem de usor, adaugand la fiecare pas elemente noi. Pentru inceput, este important sa pregatim tenul astfel incat rezultatul final sa fie unul reusit. Folosesc intotdeauna apa termala La Roche Posay precum si felurite serumuri de fata, in functie de particularitatile tenului fiecarei cliente in parte.
Primul machiaj a fost unul lejer, proaspat, dar foarte elegant in acelasi timp. Cu un fard piersiciu-corai pe pleoape si un ruj rosu (culoare de care modelul mi-a spus ca s-a ferit pana acum dar, in urma acestui machiaj, a fost convinsa ca ii sta bine), am creat un look de parizianca sofisticata ce poate fi purtat atat ziua, cat si la un eveniment special, de seara.
Urmatorul pas a fost sa ne indreptam spre un look ceva mai gotic, inca o data ceva nou pentru modelul meu care are un stil foarte diafan si romantic in viata de zi cu zi. Asa ca am folosit nuante de gri pe pleoape, am conturat fata cu un bronzer amestecat cu un fard gri si am facut un degrade pe buze incepand de la violet-indigo pe buza superioara pana la nude pe buza inferioara.
Iar la final, am schimbat total registrul si ne-am concentrat pe nuante de violet, gri si roz pe pleoape pentru a crea un smokey eye ceva mai diferit de clasicul negru sau maro. Am combinat cu un blush roz rece si cu buze piersicii pentru un mix mai aparte.
Daca aveti intrebari referitoare la oricare din aceste machiaje, folositi casuta de comentarii de mai jos
Photo & make-up: Anca Buzea
Model: Cristina S.