Tot ce vroiai sa stii despre sprancene..

O pereche de sprancene cu o forma bine realizata va poate schimba intreaga fizionomie. Lumineaza fata, maresc ochii si dau un aspect general mult mai placut.

Sprancenele reprezinta unul dintre cele mai importante puncte de reper in machiajul ochilor, astfel ca primul pas este sa le dam forma, lungimea si culoarea potrivita trasaturilor noastre. Al doilea pas, la fel de important, este acela de a le ingriji constant.

FORMA NATURALA

Va voi prezenta pasii de baza pentru a da forma ideala sprancenelor voastre. Veti avea nevoie de o pensula de machiaj cu coada lunga (daca nu aveti, luati un creion lung sau o rigla cat mai ingusta si transparenta), un creion dermatograf, o penseta si o forfecuta pentru cuticule.

PASUL 1

Luati pensula, asezati-o imediat langa marginea narii drepte si uniti acel punct cu coltul interior al ochiului printr-o linie perfect dreapta. In punctul in care coada pensulei se intalneste cu spranceana, acela este locul in care trebuie sa inceapa spranceana. Repetati acest pas si pe partea stanga si punctati usor cu un creion dermatograf. Apoi pensati zona dintre sprancenele astfel marcate.

PASUL 2

Luati din nou pensula si porniti de la marginea narii drepte. Orientati pensula catre iris si treceti-o prin dreptul pupilei. Punctati locul in care pensula se intalneste cu spranceana. Acesta va fi punctul cel mai arcuit al sprancenei. Repetati acest pas si la ochiul stang.

PASUL 3

Pornind de la marginea narii drepte, orientam pensula catre coltul exterior al ochiului. In locul in care atinge spranceana, facem un marcaj cu ajutorul creionului. Acel punct va demarca locul in care se va termina spranceana. Repetati si la ochiul stang.

Stiu ca majoritatea femeilor prefera sa nu penseze aceasta zona si sa lungeasca cat mai mult spranceana. Daca faceti acest lucru, cel mai probabil veti avea un efect de “ochi cazut”. In momentul in care realizati acest pas, veti observa cum se lumineaza ochii.

Acum luati pensula si uniti punctul facut la baza nasului cu cel care marcheaza arcuirea maxima. Realizati acest lucru in partea de jos a sprancenei. Trasati o linie usoara cu creionul pentru a le uni. Pensati toate firele aflate sub aceasta linie. Apoi uniti punctul central cu cel exterior si trasati linie. Din nou, pensati toate firele aflate sub aceasta linie. Faceti la fel si la ochiul celalalt.

Acum, repetati pasii de mai sus intocmai, dar in partea de sus a sprancenei. Cu ajutorul forfecutei de cuticule, tundeti firele prea lungi din zona cea mai groasa a sprancenei, zona aflata la baza nasului.

Acesti pasi va ajuta sa perfectionati forma naturala a sprancenelor voastre. Nu le pensati foarte subtiri, nu mai suntem in anii ’30 cand se purta o linie arcuita in locul sprancenelor naturale :)

FORMA FETEI

Exista cateva indicatii generale referitoare la cum trebuie sa arate sprancenele in functie de forma fetei voastre. Este foarte important, insa, sa tineti cont si de forma voastra naturala. Daca forma ideala pentru fata unei persoane este dreapta in timp ce forma naturala a sprancenei este arcuita, este evident ca nu ne putem lupta cu natura :) Solutia in astfel de cazuri este sa ajustam pe cat posibil.

Fata ovala sau alungita – pentru a da impresia ca ochii sunt perfect centrati, pensati spranceana putin mai adanc la baza nasului. Urmati primul pas descris mai sus, insa mergeti putin mai mult in interior decat va arata punctul ce uneste marginea narii cu marginea interioara a sprancenei. Lasati coada sprancenei putin mai lunga decat punctul care va arata unde ar trebuie sa se termine conform pasilor de mai sus. Incercati ca reduceti arcuirea sprancenelor cat de mult puteti. Forma ideala este cea dreapta; daca nu se potriveste cu forma naturala a sprancenelor voastre, veti ajusta cat de mult puteti. Evitati sprancenele foarte subtiri deoarece va vor lungi si mai mult fata.

Fata rotunda – secretul este sa pastrati spranceana usor mai scurta decat ar fi in mod normal.Urmati pasii de mai sus si pensati putin mai mult la coada sprancenei. O spranceana arcuita va da senzatia de lungime a fetei asa ca incercati sa evidentiati arcul sprancenei, iar spranceana sa nu fie nici prea groasa, nici prea subtire.
Fata patrata – pentru ca aceasta forma a fetei este mai dura, sprancenele au rolul de a indulci fata. Din acest motiv, trebuie pastrata o linie subtire si trebuie evitate unghiurile. Aspectul general al sprancenei trebuie sa fie unul delicat. Daca aveti o arcuire naturala, este recomandat sa-i dati o forma usor rotunjita.

Fata in forma de inima – daca aveti aceasta forma a fetei, stiti deja ca partea de sus a fetei este cea mai evidentiata, in timp ce partea de jos a fetei tinde sa treaca in plan secund. Secretul este sa pastrati sprancenele putin mai scurte decat sunt in mod normal si sa evidentiati arcuirea acestora. Pastrati o grosime medie a sprancenelor, nici prea groase, nici prea subtiri.

Fata in forma de para – aceasta fata este mai ingusta in partea de sus si mai lata in partea de jos. Contrabalansati cu sprancene mai groase, intotdeauna bine conturate si cu o arcuire delicata. Pastrati sprancenele putin mai lungi in ambele capete decat ar fi recomandat conform pasilor de la inceput.

Fata in forma de diamant – aceasta forma este mai lata in zona de mijloc, in timp ce zona superioara si cea inferioara sunt mai inguste. Scopul este sa luminati zona ochilor si veti face acest lucru daca mariti spatiul dintre cele doua sprancene.
Sper ca aceste indicatii va vor ajuta sa va scoateti in evidenta frumusetea naturala a trasaturilor voastre. Succes! :)

6 thoughts on “Tot ce vroiai sa stii despre sprancene..

  1. Salut Anca! Desi iti urmaresc de ceva vreme blogul, nu am avut nimic de comentat pana acum. :) Si acum vreau sa iti semnalez o mica greseala care cred ca ti-a scapat la editare: la Pasul 1 la "uniti acel punct cu capatul interior al sprancenei" cred ca este vorba de capatul interior al ochiului. Ma gandeam ca asa e mai usor de inteles pentru celelalte fete care iti urmeaza sfaturile.

  2. buna! am dat pe fbk de blogul tau si esti f tare ;) si eu sunt de parere ca sprancenele bine conturate schimba intreaga fizionomie a fetei . lucrezi la vreun salon ceva? cum as putea sa iau legatura cu tine sa te ocupi de sprancenele mele? eu mi le las acum sa creasca ptr k vreau sa ajung la o forma frumoasa.merci!

  3. Buna, mereu am avut probleme cu forma sprancenelor sau…mai bine zis cu neandemanarea mea.
    Pasii indicati de tine mi-au fost foarte utili, am facut o treaba buna:)
    Multumesc!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>